PRZEPIS Składniki: 100g fileta z łososia łyżka płatków migdałowych sok z cytryny przyprawy (sól, pieprz) Przygotowanie: Łososia skropić sokiem z cytryny i odłożyć w chłodne miejsce. Posypać przyprawami, płatkami migdałowymi i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok.30 min. w temp. 180-200 st. C. PESTO Z RUCOLI Składniki: 100 g rukoli 70g orzechów pini (ewentualnie włoskich) 2 łyżki oliwy z oliwek…
Połączenie słodkiej dojrzałej gruszki i pieczonego bekonu jest bardzo smaczne! Kto nie wierzy powinien spróbować i szybko się do tego duetu przekonać:) PRZEPIS Składniki: 2 dojrzałe gruszki plastry boczku Przygotowanie: Gruszki umyć, obrać i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Boczek pokroić na bardzo cienkie plastry, którymi zawijać gruszki, gdy boczek nie chce się do gruszek przykleić, użyć wykałaczek tak aby…
Pieczone pierogi w cieście francuskim. Idealne dla tych, którzy nie mają czasu na lepienie tradycyjnych pierogów. Są na prawdę przepyszne! PRZEPIS (ok 12 szt) Składniki: gotowe ciasto francuskie (1 szt.) ½ kg świeżych grzybów lub 30 dag suszonych 2 cebule sól, pieprz 1 łyżka masła Przygotowanie: Grzyby umyć i ugotować (wystarczy 15 min) a następnie pokroić na drobne kawałki. Pokrojoną cebulę zeszklić…
Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info
W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.