BiteDelite-paczki-z-kremem-3976

BiteDelite-paczki-z-kremem-3992

BiteDelite-paczki-z-kremem-3986

Pieczone pączki są świetną alternatywą dla wszystkich, którzy dbają o linię. Dla tych, którzy mogą sobie pozwolić na więcej, proponuję przełożyć pączki kremem.

PRZEPIS

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
  • 1/2 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanka mleka
  • 3 łyżki masła, roztopinego

Przygotowanie:

  1. Wymieszać ze sobą suche składniki. Dodać resztę i zmiksować na gładką masę.
  2. Przełożyć ciasto do rękawa cukierniczego i wlewać na rozgrzane urządzenie do pieczenia pączków*.
  3. Piec ok 2-3 min. Wyciągać i piec kolejne partie.
  4. Gotowe pączki przekroić na pół i udekorować kremem .

* jeśli nie posiadamy urządzenia do pieczenia pączków, możemy upiec je w piekarniku nagrzanym do 175st C w foremkach do pieczenia oponek przez 10-12 min aż nabiorą złotego koloru.

KREM

  • 30 g masła w pokojowej temperaturze
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • kropla ekstraktu z wanilii
  • 1 łyżka śmietany kremówki (ok 30%)
  1. Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, następnie dodawać po łyżce śmietanki kremówki i miksować aż uzyskana zostanie kremowa konsystencja.
  2. Krem nakładać na pączki przy pomocy dużej tylki w kształcie gwiazdki (na jedną przekrojoną połówkę pączka nałożyć krem i przykryć drugą połówką).
Follow:

Skomentuj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.