Najeżone śniadanie – bułka z masłem i serem

Wygląda imponująco? To dosłownie bułka z masłem! I serem. I cebulką. Banalnie proste i szybkie danie! 4 składniki, 20 minut i to wszystko, czego potrzebujesz do jego przygotowania. Sprawdzi się nie tylko jako urozmaicone ‘zwykłe’ śniadanie ale też jako efektowna imprezowa przekąska. Okraszona masłem, bogato nadziana serem, zapieczona na rumiano bułka zachwyci każdego.  Nieco cierpliwości wymaga upchanie masła i sera w nacięcia, ale uwierzcie mi – warto! :)

 

PRZEPIS (inspiracje)

Składniki:

  • bułka
  • łyżeczka masła (dla urozmaicenia można wymieszać z ząbkiem czosnku lub ulubionymi przyprawami)
  • 2-3 plasterki sera pokrojone na małe kawałki
  • zielona cebulka lub szczypiorek

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzać do 160st C
  2. Bułkę naciąć w kratkę możliwie jak najgłębiej, uważając aby nie przeciąć dolnej skórki.
  3. W nacięcia wcisnąć masło, a następnie kawałki pokrojonego serka.
  4. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym przez około 15-20 minut, aż ser się rozpuści, a skórka ładnie się zarumieni.
  5. Przed podaniem posypujemy posiekaną cebulką lub szczypiorkiem.
Follow:

Komentarzy: 2

  1. YouBoost
    25/04/2017 / 10:52

    Pozdrawiamy! ładna graficzka. Gdybyś szukała wsparcia przy pozycjonowaniu bloga daj znać.

    • 01/12/2016 / 10:53

      Dzięki :) skoro tu trafiliście, to widocznie nie jest mi potrzebne takie wsparcie ;)

Skomentuj