Coś szybkiego i smacznego!
Kulki mozzarelli w chrupiącej panierce z aromatycznym dipem pomidorowym. Idealna przekąska.
PRZEPIS
Składniki:
- kulki mozzarelli
- 50 g bułki tartej
- 1 jajko
- 50 g mąki
- olej rzepakowy
Przygotowanie:
- Do 3 osobnych miseczek wsypać: mąkę, bułkę tartą i rozmącone jajko.
- Po kolei w każdej z nich zanurzyć kulkę mozzarelli, najpierw w jajku później mące i na końcu w bułce tartej, pamiętając aby ser był dokładnie opanierowany, dzięki temu nic nie wycieknie na patelnię podczas smażenia.
- Smażyć na średnim ogniu na głębokim tłuszczu, aż panierka się zarumieni. Kulki co jakiś czas odwracać, aby ser usmażył się z dookoła.
- Odsączyć na ręczniku papierowym i podawać, najlepiej w towarzystwie dipu pomidorowego lub konfitury żurawinowej.