Kremowe ziemniaczane puree z orzechami na chrupiącej bagietce

MG_31721 MG_32161

MG_31921

W przerwie pomiędzy kolejnymi faworkowo – pączkowymi przepisami, prezentuję dzisiejszą kolację… Pozostając jednak dalej w karnawałowym klimacie, zajadam chrupiące mini kanapeczki z bagietki a na nich delikatne, bardzo kremowe pure z gotowanych ziemniaczków wraz z karmelizowaną cebulką, orzechami i słodką mini marchewką:)

PRZEPIS

Składniki:

  • 2 ziemniaki
  • mała cebulka
  • łyżka masła
  • łyżka śmietany
  • puszka młodej mini marchewki
  • garść orzechów włoskich
  • sól i pieprz do smaku
  • odrobina czosnku do smaku
  • świeża bagietka

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki umyć, obrać i ugotować w lekko słonej wodzie.
  2. Cebulkę obrać w malutką kosteczkę i zeszklić na maśle z odrobiną wody i soli. Gdy cebulka będzie miękka dodać czosnek.
  3. Ugotowane ziemniaki blendować razem ze śmietaną na gładką masę. Przyprawić i wymieszać z pokruszonymi orzechami.
  4. Puree smarować na kromki, każdą udekorować 2 marchewkami i gałązką koperku.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?