Grzanki z pieczarkami i parmezanem

BiteDelite-539

BiteDelite-539

BiteDelite-540

PRZEPIS

Składniki:

  • 2 kromki chleba
  • 4-6 małych pieczarek, umytych, osuszonych i pokrojonych
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
  • 3 łyżki wody
  • 1/2 ząbka czosnku
  • 1 łyżka pokrojonego w cienkie plasterki parmezanu, może być starty
  • pietruszka
  • świeżo zmielony pieprz i sól

Przygotowanie:

  1. Na rozgrzanej patelni lub w tosterze zrumienić chleb.
  2. Następnie rozgrzac na patelni oliwę, dodać czosnek i chwilę smażyć. Dodać 3 łyżki wody i pokrojone pieczarki, smażyć ok 4-5 minut.
  3. Przyprawić solą i pieprzem, dodać posiekana pietruszkę. Wymieszać.
  4. Grzanki ułożyć na talerzu, na grzanki przełożyć przysmażone pieczarki, posypać parmezanem.
  5. Skropić dodatkowo oliwą z oliwek i podawać.

Udostępnij ten wpis

przepisy

Zobacz również

Zostaw komentarz