Grillowany ananas z wiórkami kokosowymi

BiteDelite-grillowany_ananas-5828

BiteDelite-grillowany_ananas-5827

BiteDelite-grillowany_ananas-5835

PRZEPIS

Składniki:

  • świeży ananas
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • roztopiona czekolada lub nutella

Przygotowanie:

  1. Dojrzałego ananasa obrać i pokroić np. w słupki. Następnie każdy kawałek nabic na patyczki do szaszłyków.
  2. Włożyć na ruszt lub grillować na specjalnej grillowej patelni.
  3. Zrumienione szaszłyki owocowe ściągnąć z rusztu, posypać wiórkami kokosowymi.
  4. Jeszcze lepiej smakują polane roztopioną nutellą lub czekoladą.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?