Grillowane kawałki brzoskwiń zawinięte w szynkę parmeńską

7739380008_64cffd89a7_z

7739380114_b94a010388_z7739380636_a010df6b97_z

7739379652_a13a893379_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 2 brzoskwinie, pokrojone na łódeczki
  • 4 cieniutkie plastry szynki parmeńskiej
  • liście bazylii
  • dobrej jakości ocet balsamiczny do skropienia
Przygotowanie:
  1. Każdy kawałek brzoskiwini owinąć plasterkiem szynki.
  2. Położyć na rozgrzany ruszt. Grillować 4-8 min, raz przekręcić na drugi bok.
  3. Upieczone kawałki skropić octem balsamicznym i udekorować liśćmi bazylii.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?