Gorąca czekolada z chilli, orzechami i granatem

output_NTASYp

BiteDelite-goraca-czekolada-z-chilli-i-granatem-9412

BiteDelite-goraca-czekolada-z-chilli-i-granatem-9409

PRZEPIS

Składniki:

  • 100g gorzkiej czekolady
  • 180ml śmietany kremówki
  • granat
  • orzechy włoskie
  • odrobinka papryczki chilli

Przygotowanie:

  1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietany kremówki (ok 2 łyżki) i chilli.
  2. W między czasie przy pomocy miksera zmiksować obrane orzechy włoskie i ubić śmietanę (tutaj można dodać odrobinę cukru lub miodu do smaku).
  3. Gotową czekoladę przelać do szklanki z grubego szkła lub do kubka.
  4. Obwicie posypać zmielonymi orzechami.
  5. Następnie udekorować bitą śmietaną.
  6. Na wierzchu posypać ziarnami granata.

 

W przygotowaniu prezentowanego koktajlu pomógł mi blender firmy SENCOR.

Wygodny, poręczny sprzęt, za pomocą którego szybko przyrządzimy koktajle z owoców i warzyw, lekkie zupy-krem, ni­sko­ka­lo­rycz­ne sosy lub pasty. Urządzenie to, poza główną nasadką miksującą, wyposażone jest dodatkowo w zestaw akcesoriów z elementem do siekania, częścią do ubijania piany a także przystawką do zamontowania do ściany, pozwalającą mieć blender zawsze pod ręką.

Dzięki bogatej palecie kolorów blender Sencor stanie się ozdobą każdej kuchni.

Cena: ok 150 zł

blender-sencor_large_lead-300x290[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?