Faszerowane pieczarki

©BiteDelite-pieczarki-faszerowane-3715

 

©BiteDelite-pieczarki-faszerowane-3709

©BiteDelite-pieczarki-faszerowane-3713

PRZEPIS

Składniki

  • 5 dosyć dużych pieczarek
  • 5 przepiórczych jaj
  • 2 łyżki startego sera, użyłam typu cheddar
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki posiekanej pietruszki
  • łyżeczka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

  1. Umytym i wysuszonym pieczarkom usunąć nóżki. Pozostawić nienaruszone kapelusze, które skropić oliwą z oliwek.
  2. Starty ser wymieszać z pietruszką i umieścić w kapeluszach.
  3. Ostrożnie rozbijać jajka do każdego grzybka po jednym.
  4. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  5. Zapiekać przez 15 min w temp 180st C.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?