Faszerowane pieczarki

©BiteDelite-pieczarki-faszerowane-3715

 

©BiteDelite-pieczarki-faszerowane-3709

©BiteDelite-pieczarki-faszerowane-3713

PRZEPIS

Składniki

  • 5 dosyć dużych pieczarek
  • 5 przepiórczych jaj
  • 2 łyżki startego sera, użyłam typu cheddar
  • sól i pieprz do smaku
  • 2 łyżeczki posiekanej pietruszki
  • łyżeczka oliwy z oliwek

Przygotowanie:

  1. Umytym i wysuszonym pieczarkom usunąć nóżki. Pozostawić nienaruszone kapelusze, które skropić oliwą z oliwek.
  2. Starty ser wymieszać z pietruszką i umieścić w kapeluszach.
  3. Ostrożnie rozbijać jajka do każdego grzybka po jednym.
  4. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  5. Zapiekać przez 15 min w temp 180st C.

Skomentuj

Zobacz również