Faszerowane pieczarki

8198868309_0b2e5bd9be_z 8199961756_9fe1b79a31_z

8199961672_44c83c5697_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 12 pieczarek
  • 0,5 cebuli
  • 1 łyżeczka parmezanu (opcjonalnie)
  • pół kromki chleba pokrojonej na mniejsze kawałki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka świeżego koperku
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzać do 180°C.
  2. Pieczarkom wyrwać nóżki, posiekać drobno, wymieszać z okruszkami chleba, startym serem, posiekaną cebulą i doprawić do smaku.
  3. Wnętrza kapeluszy skropić oliwą z oliwek, posypać solą i pieprzem a następnie wypełnić przygotowanym wcześniej farszem.
  4. Pieczarki położyć na papierze do pieczenia, posypać świeżym koperkiem i wstawić do piekarnika na 10-12 minut aż nabiorą złocistego koloru.

Skomentuj

Zobacz również