Gruszka w cieście francuskim

PRZEPIS Składniki: 1 gruszka 1/4 ciasta francuskiego, gotowy płat 1 szklanka wody 1/4 szklanki miodu 2 plasterki cytryny 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie: Gruszkę obrać, przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne. Wodę zagotować z miodem, cynamonem i plasterkami cytryny. Do wody dodać gruszkę i gotować kilka minut. Piekarni nagrzać do 180°C. Gdy gruszka jest miękka, wyciągnąć z wody i ostudzić.…
Zobacz post
Udostępnij:

Ciasteczka z żurawiną i białą czekoladą

PRZEPIS Składniki: 200g masła 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mleka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki soli 100g białej czekolady 1-2 szklanki żurawiny Przygotowanie: Zmiksować masło z cukrem na gładką masę, dodac mleko, ekstrakt waniliowy i roztopioną czekoladę. Miksować do połączenia. Dodać mąkę i dalej miksować aż masa będzie gładka. Na końcu dodać żurawinę i wymieszać. Na…
Zobacz post
Udostępnij:

Czekoladowa gruszka z jabłkowymi chipsami

Składniki: 2 dojrzałe gruszki 100 g gorzkiej czekolady min 70% kakao 250 ml półwytrawnego białego wina 250 ml wody 2 łyżki cukru brązowego 2 łyżeczki cukru wanilinowego chipsy jabłkowe Przygotowanie: Wodę wymieszać z winem, cukrem i ekstraktem waniliowym, zagotować. Gruszki obrać i włożyć do gotującej się wody tak by były zanurzone po koniuszek w wodzie, gotować pod przykryciem ok 8-10…
Zobacz post
Udostępnij:

Ciasteczka paluchy wiedźmy

   Jeśli ktoś jeszcze nie próbował najbardziej przerażających ciasteczek tzw. “witch finger cookies”,  popularnych na całym świecie, to właśnie nadchodzące Halloween jest idealną okazją aby je wyprodukować! :) Zobaczcie tylko tę przerażającą galerię KLIK. Jaka jest Wasza ulubiona wersja? Ja zrobiłam z mojego sprawdzonego uniwersalnego przepisu na lekko kruche maślane ciasteczka. Do tego migdały i konfitura! PRZEPIS Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru…
Zobacz post
Udostępnij:

Babeczki z polewą czekoladową i orzechami

  PRZEPIS Składniki: składniki suche: 2 szkl mąki 1  szkl cukru aromat waniliowy lub cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao ( do 1/2 ciasta) składniki mokre: 1 szkl mleka 1 jajko 100 g roztopionego ale schlodzonego masła inne: 100g gorzkiej czekolady 2 łyżki wody lub mleka pokruszone orzechy Przygotowanie: Wymieszać osobno składniki mokre, osobno składniki suche…
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?