Faszerowane pieczarki

  PRZEPIS Składniki 5 dosyć dużych pieczarek 5 przepiórczych jaj 2 łyżki startego sera, użyłam typu cheddar sól i pieprz do smaku 2 łyżeczki posiekanej pietruszki łyżeczka oliwy z oliwek Przygotowanie: Umytym i wysuszonym pieczarkom usunąć nóżki. Pozostawić nienaruszone kapelusze, które skropić oliwą z oliwek. Starty ser wymieszać z pietruszką i umieścić w kapeluszach. Ostrożnie rozbijać jajka do każdego grzybka…
Zobacz post
Udostępnij:

Szaszłyki z grillowanym kurczakiem curry

PRZEPIS Składniki 6-8 drewnianych patyczków do szaszłyków 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki curry 1/2 łyżeczki soli 2  piersi kurczaka świeży ogórek, pokrojony w drobna kosteczkę kilka plastrów sera, pokrojone w drobna kosteczkę rukola dip: jogurt wymieszany z musztardą w proporcjach 1:1 Przygotowanie: W misce wymieszać jogurt z przyprawami. Kurczaka pokroić na 1 centymetrowej grubości paski i marynować w przygotowanej…
Zobacz post
Udostępnij:

Imbirowo-miodowy kurczak w pomarańczach

Bardzo lubię połączenie smaku mięsa i ostrych przypraw z naturalną słodyczą owoców. Tym razem na ruszt poszedł delikatny kurczak w imbirowo-miodowej marynacie z dodatkiem pomarańczy. Polecam! PRZEPIS Składniki: 100g piersi z kurczaka 50g białego ryżu 1 łyżka świeżo startego imbiru 1 łyżka naturalnego miodu 1/3 szklanki świeżego soku z pomarańczy 1/4 szklanki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu szczypta soli…
Zobacz post
Udostępnij:

Szybka tarta z figą na słono

Składniki: płat ciasta francuskiego szynka prosiutto świeże figi rukola orzechy włoskie świeżo zmielony pieprz  
Zobacz post
Udostępnij:

Łososiowe batony w sezamie

PRZEPIS Składniki: Imbirowo-cytrynowy sos Vinaigrette sok z 1 cytryny łyżeczka zmielonego imbiru 3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin świeżo zmielona sól i pieprz do smaku Batony łososiowe 3 łyżki ziaren białego sezamu 3 łyżki czarnego sezamu 4 małe filety z łososia, 1 łyżeczka pasty wasabi 2 łyżki oliwy z oliwek Przygotowanie: Sos Vinaigrette Wymieszać ze sobą sok z cytryny,…
Zobacz post
Udostępnij:

Spaghetti z zielonymi oliwkami, papryczką chilli i suszonymi pomidorami

PRZEPIS Składniki: 100g makaronu spaghetti 1 czerwona papryczka w zaprawie Fine Food Finestro, poszatkowana 5 suszonych pomidorów, Fine Food Bio 50 ml białego wina 10 zielonych oliwek królewskich Fine Food Finestro 6 listków świeżej bazylii 3 gałązki świeżego tymianku garść orzechów włoskich oliwa z oliwek bardzo dobrej jakości szczypta soli i pieprzu Przygotowanie: Makaron ugotować al dente, wg instrukcji na opakowaniu.…
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?