Pieczony łosoś w migdałach z pesto z rukoli

PRZEPIS Składniki: 100g fileta z łososia łyżka płatków migdałowych sok z cytryny przyprawy (sól, pieprz) Przygotowanie: Łososia skropić sokiem z cytryny i odłożyć w chłodne miejsce. Posypać przyprawami, płatkami migdałowymi i zawinąć w folię aluminiową. Piec ok.30 min. w temp. 180-200 st. C. PESTO Z RUCOLI Składniki: 100 g rukoli 70g orzechów pini (ewentualnie włoskich) 2 łyżki oliwy z oliwek…
Zobacz post
Udostępnij:

Gruszka w boczku

Połączenie słodkiej dojrzałej gruszki i pieczonego bekonu jest bardzo smaczne! Kto nie wierzy powinien spróbować i szybko się do tego duetu przekonać:) PRZEPIS Składniki: 2 dojrzałe gruszki plastry boczku Przygotowanie: Gruszki umyć, obrać i wydrążyć z nich gniazda nasienne. Boczek pokroić na bardzo cienkie plastry, którymi zawijać gruszki, gdy boczek nie chce się do gruszek przykleić, użyć wykałaczek tak aby…
Zobacz post
Udostępnij:

Pierogi z grzybami z ciasta francuskiego, błyskawiczne

Pieczone pierogi w cieście francuskim. Idealne dla tych, którzy nie mają czasu na lepienie tradycyjnych pierogów. Są na prawdę przepyszne! PRZEPIS (ok 12 szt) Składniki: gotowe ciasto francuskie (1 szt.) ½  kg świeżych grzybów lub 30 dag suszonych 2 cebule sól, pieprz 1 łyżka masła Przygotowanie: Grzyby umyć i ugotować (wystarczy 15 min) a następnie pokroić na drobne kawałki. Pokrojoną cebulę zeszklić…
Zobacz post
Udostępnij:

Ziemniaczana zapiekanka po francusku

PRZEPIS Składniki: 1 kg ziemniaków 2 cebule 1 ząbek czosnku łyżka masła 100g startego sera żółtego 75 ml śmietany kremówki 250 ml bulionu pieprz, sól Przygotowanie: Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w talarki. Naczynie żaroodporne nasmarować masłem i natrzeć przekrojonym czosnkiem. Cebulę pokroić i zeszklić na maśle razem z pozostałym ząbkiem czosnku. Dodać śmietanę, ser i przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać.…
Zobacz post
Udostępnij:

Faszerowana papryka

PRZEPIS Składniki: papryka pomarańczowa 40 g kaszy gryczanej 1 mała cebula 2 pieczarki 1 łyżka masła 1 łyżeczka oliwy z oliwek szpinak posiekana pietruszka sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Paprykę umyć, odciąć wieczko i wydrążyć z niej pestki. Kaszę ugotować. Grzyby i cebulę pokroić w kostkę a następnie usmażyć na maśle z odrobiną oliwy. Dodać kaszę, szczyptę soli i…
Zobacz post
Udostępnij:

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?