7697631632_b97356c39a_z

7697631920_ede69195a7_z

PRZEPIS (12 sztuk)

Składniki:

  • 12 daktyli, bez pestek, użyłam daktyli bez pestek Fine Food BIO, do kupienia w MAKRO
  • 150 g serka mascarpone
  • 2 krople stevii w syropie (lub 1 łyżeczka miodu lub 1 łyżeczka syropu z agawy)
  • 3 łyżeczki espresso
  • 2 łyżki startej czekolady, gorzkiej
Przygotowanie:
  1. Każdego daktyla ponacinać wzdłuż.
  2. Serek wymieszać z syropem i kawą.
  3. Wypełniać każdego daktyla ok 1 łyżeczką serka o smaku tiramisu.
  4. Na koniec posypać gorzką czekoladą.
  5. Podawać.

 

Follow:

Skomentuj

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.