Bułeczka zapiekana z farszem szpinakowym

MG_3203

MG_3205

MG_3214

MG_3215 MG_3218

MG_3219

MG_3243

MG_3222

PRZEPIS

Składniki

  • 2 bułki
  • 1 szklanka świeżego szpinaku
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki pokruszonego sera feta
  • szczypta soli (polecam sól Halit)
  • szczypta pieprzu

Przygotowanie:

  1. Szpinak wrzucić na patelnię, podlać wodą (ok 1/4 szklanki) i zostawić na średnim ogniu na ok 3-4 min, od czasu do czasu mieszając.
  2. Blanszowany szpinak włożyć do miski, dodać jajko, pokruszony ser feta, sól i pieprz. Dokładnie wszystko wymieszać.
  3. Ostrym nożem wyciąć górę bułek, wydrążyć trochę środka, wypełnić szpinakowym farszem.
  4. Bułeczki włożyć do nagrzanego piekarnika (170-180-st C) na ok 15-20 min – aż farsz będzie upieczony.
  5. Gotowe!
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?