Potato Cheese Crepes

bitedelite-nalesniki-ruskie-8947

RECIPE

Ingredients:

For the crepe batter:

  • 1 egg
  • 1 cup milk
  • 1/2 cup water
  • 1 cup flour
  • pinch of salt
  • 1 tablespoon butter melted or oil

For the filling:

  • 1/2 kg potatoes, boiled without their jackets
  • 2 tablespoons finely minced onion sauteed in 1 tablespoon butter
  • 250 g ricotta cheese
  • salt and pepper to taste
  • fresh chives

Directions:

  1. Heat lightly oiled cast iron skillet over medium heat.
  2. Pour batter, 1/4 cup at a time, into the warm skillet. Spread the batter out until it covers the entire bottom of the pan. Heat for about 1/2-1 min. Using a spatula and flip the crepe and repeat on the second side.
  3. Remove finished crepe from the skillet and stack on a plate.
  4. Continue with this process until the batter is completely gone.
  5. Peel potatoes and fork blend or rice them.
  6. Mix with onion and cheese.
  7. Season to taste and mix well.
  8. Fill one crepe at a time by taking a spoonful of potato mixture and placing it in the center of the crepe.
  9. Fold each side of the crepe over the filling to make a cylinder that is firm but not tight.
  10. Sprinkle with chopped chives and eat.

 

Follow:

Leave comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?