Kasza jaglana po włosku

BiteDelite-kasza-jaglana-po-wlosku-0489BiteDelite-kasza-jaglana-po-wlosku-0493

Będzie zdrowo :) O znakomitych właściwościach zdrowotnych kaszy jaglanej już pisałam. Uwielbiam ją w wersji na słodko jak i słono. Dzisiaj bardzo szybka i prosta w przygotowaniu wariacja na temat kaszy jaglanej z nutką bazylii i oregano.

PRZEPIS

Składniki:

  • 1\2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • garść czarnych oliwek
  • świeża bazylia
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej (opcjonalnie)
  • przyprawy: sól morska, pieprz, bazylia i oregano

Przygotowanie:

  1. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i przyprawy, pozostawić na małym ogniu. Wszystko dokładnie mieszać pilnując aby kasza się nie przypaliła.
  2. Dodać kukurydzę i pokrojone oliwki. Ponownie wymieszać i przełożyć do miseczki.
  3. Posypać liśćmi świeżej bazylii.
  4. Gotowe.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?