Grzybowe crostini

BiteDelite-grzybowe-crostini-8267

BiteDelite-grzybowe-crostini-8274

BiteDelite-grzybowe-crostini-8279

BiteDelite-grzybowe-crostini-8277

 

Bez wątpienia zrobiło się jesiennie…. :)

PRZEPIS

Składniki

  • bagietka
  • masło
  • 4 średniej wielkości pieczarki
  • garść suszonych leśnych grzybów
  • szczypta soli morskiej
  • szczypta świeżo zmielonego pieprzu
  • 10 posiekanych orzechów włoskich
  • świeża pietruszka

Przygotowanie:

  1. Pokrojone grzyby usmażyć na maśle z dodatkiem oliwy lub oleju rzepakowego. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodać posiekane orzechy. Wymieszać.
  2. W międzyczasie podpiec pieczywo, które następnie posmarować świeżym naturalnym masłem.
  3. Na wierz każdej kanapeczki ułożyć usmażone grzyby wraz z orzechami.
  4. Przed podaniem posypać kanapeczki świeża natką pietruszki.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?