Słodko-ostre łososiowo-ananasowe szaszłyki

BiteDelite-szaszlyki-losos-ananas-9554

BiteDelite-szaszlyki-losos-ananas-9555

BiteDelite-szaszlyki-losos-ananas-9556

PRZEPIS

Składniki:

  • 1 filet z łososia
  • 4-6 plastrów ananasa (świeżego lub z puszki)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka pieprzu cayenne
  • 1 szczypta soli morskiej
  • 1 szczypta czerwonego pieprzu
  • oliwa z oliwek extra virgin
  • świeży tymianek

Przygotowanie:

  1. Wymieszać pieprz cayenne razem z solą i pieprzem czerwonym.
  2. Łososia pokroić na drobne kawałki, skropić cytryną i oliwą z oliwek, posypać mieszanka przypraw i odstawić.
  3. Na paytyczki do szaszłyków nabijać na zmianę pokrojone plastry ananasa i kawałki zamarynowanego łososia.
  4. Grillować ok 5-8 minut, obracając od czasu do czasu.
  5. Podawać skropione sokiem z cytryny z gałązka świeżego tymianku.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?