Kwadraciki śniadaniowe

BiteDelite-kwadraciki-sniadaniowe-5186

BiteDelite-kadraciki-sniadaniowe-5209

BiteDelite-kwadraciki-sniadaniowe-5209

BiteDelite-kwadraciki-sniadaniowe-5204

BiteDelite-kwadraciki-sniadaniowe-5222

PRZEPIS

Składniki:

  • ciasto francuskie
  • 3 plastry szynki lub bekonu
  • jajka przepiórcze
  • twaróg
  • garść rukoli
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  1. Piekarnik nagrzać do 180 st C.
  2. Ciasto francuskie pokroić na dowolnej wielkości kwadraty. Na środek każdego ułożyć pokrojoną szynkę. Włożyć do piekarnika na ok 10-12 min.
  3. W miedzy czasie jajka rozbić na patelni i smażyć kilka minut, aż białko całkowicie się zetnie a żółtko będzie zwarte.
  4. Upieczone kwadraciki posypać rozdrobnionym w palcach twarożkiem, oprószyć solą i świeżo zmielonym pieprzem.Udekorować liśćmi rukoli i jajkami sadzonymi.
  5. Podawać ciepłe.

 

Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?