Waniliowe babeczki z kremem

8267213159_a33d535593_z

8267211121_cddcba0217_z

PRZEPIS

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 100g masła
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  • 1 jajko
  • odrobina świeżej wanilii

Krem:

  • 1 szklanka miękkiego masła
  • 2,5 szklanki cukru pudru
  • szczypta wanilii
  • barwnik spożywczy w kolorze różowym
Przygotowanie:
  1. Piekarnik nagrzać do 180°C.
  2. Wymieszać razem mąkę, cukier i proszek do pieczenia.
  3. Następnie dodać masło, wanilię, jajko i śmietankę. Wymieszać dokładnie.
  4. Formę na muffiny uzupełnić papliotkami i wypełniać ciastem do 3/4 wysokości.
  5. Piec 15-20 min.
  6. Po wyciągnięciu z piekarnika schłodzić. W tym czasie przygotować krem:
  7. Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładka masę. Dodać kropelkę barwnika i szczyptę wanilii. Zmiksować.
  8. Gotowym kremem dekorować wystudzone babeczki.

 

Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?