Gruszka w boczku

6596590935_55fd5752e6_z6596591483_fc8d62f4fd_z

Połączenie słodkiej dojrzałej gruszki i pieczonego bekonu jest bardzo smaczne! Kto nie wierzy powinien spróbować i szybko się do tego duetu przekonać:)

PRZEPIS

Składniki:

  • 2 dojrzałe gruszki
  • plastry boczku

Przygotowanie:

  1. Gruszki umyć, obrać i wydrążyć z nich gniazda nasienne.
  2. Boczek pokroić na bardzo cienkie plastry, którymi zawijać gruszki, gdy boczek nie chce się do gruszek przykleić, użyć wykałaczek tak aby podczas pieczenia nie odpadł.
  3. Ubrane w boczek gruszki włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 zt C na ok 10 min, aż boczek się zrumieni.
  4. Podawać na zimno lub od razu po wyciągnięciu z piekarnika.
Follow:

Skomentuj

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.

Kontynuacja przeglądania strony oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookie. więcej info

W BiteDelite znajdziesz przepisy na pyszne ciasteczka, które spodobały się naszej stronie tak bardzo, że zaczęła również z nich korzystać. Tak na prawdę zawsze korzystała z ciasteczek, ale teraz muszę Cię dodatkowo o tym informować. Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij


Looking for Something?